Zojuist zelf deze heerlijke pesto gemaakt! 

Ik (Eve) ben zelf misschien niet zo'n keukenprinses, daarom ga ik het liefst aan de slag met recepten die snel en makkelijk zijn! Dit recept heeft slechts zeven ingrediënten en was binnen 5 minuten klaar. Met een keukenmachine doe je het in de helft van de tijd!


Deze smaakvolle pesto, is doordrenkt met verse kruiden zoals basilicum, knoflook en pijnboompitten, biedt niet alleen een explosie van smaak, maar ook tal van gezondheidsvoordelen. 


Basilicum, rijk aan antioxidanten, bevordert een gezond immuunsysteem, terwijl knoflook het immuunsysteem ondersteunt en pijnboompitten essentiële voedingsstoffen leveren. Voeg een lepel verse pesto toe aan je gerechten en geniet niet alleen van de heerlijke smaak, maar ook van een gezondheidsboost. 


Olijfolie bevat bovendien gezonde vetten en dat niet alleen, pijnboompitten bevatten ook gezonde vetten. Deze worden in verband gebracht met een verminderd risico op hart- en vaatziekten. De aanwezigheid van voornamelijk onverzadigde vetten in pesto is gunstig voor het hart en kan zelfs bijdragen aan een gezond cholesterolniveau. Let wel op de portiegrootte, aangezien het hoge caloriegehalte voornamelijk wordt veroorzaakt door Parmezaanse kaas en olijfolie. Kies dus voor een gepaste hoeveelheid om te genieten van de voordelen zonder overmatige calorie-inname.


Ingredienten

30 gram pijnboompitten

1 teentje knoflook
50 gram Parmezaanse kaas
4 eetlepels of meer extra vierge olijfolie
30 gram verse basilicum (ongeveer 1 plant)
snufje zeezout

snufje zwarte peper


Volg je ons nog niet op youtube, klik hier? 



Eet smakelijk! Enjoy your meal! Bon appétit! ¡Buen provecho!